La poesia: el vuitè poder

La poesia: el vuitè poder

Por el 29/03/2017 en Blog

Ahir va ser el dia internacional de la poesia i cada cop que veig que és el dia internacional d’alguna cosa em connecto amb la tristesa de pensar que és una cosa minoritària… Que potser hi ha dia internacional del futbol? Perquè la poesia continua sent una arma carregada de futur, com deia Gabriel Celaya, i dic jo… Per què no deixem que sigui ja d’una vegada una eina per construir el present? Existeix una manera millor per conèixer-nos que a través d’un poema?

Recorro al mestre Jorge Luis Borges per resoldre tots aquests interrogants: ell, al seu torn, cita Bradley quan parla dels efectes de la poesia i diu que en llegir un poema ha de donar-nos la impressió de no descobrir res de nou, sinó de recordar quelcom oblidat, i és aleshores quan pensem que el podríem haver escrit nosaltres perfectament, potser perquè el poema ja preexistia en nosaltres. Això em porta a intuir que en cada ésser humà existeixen poemes que formen part del potencial genètic i que afloren a la llum a través d’experiències estètiques (Plató defineix la poesia com una experiència estètica, la bellesa és una sensació física, que impregna tot el cos, la bellesa se sent, no es pensa).

I arribats a aquest punt és impossible que ens passi per alt la similitud entre el “modus operandi” de la poesia i el del sistema Biodanza. No en va la poesia produeix emocions que ens mouen i ens commouen, igual que quan escoltem una música en una sessió de Biodanza. Això últim em dur a pensar en una altra definició platònica de poesia: aquella cosa lleu, alada i sagrada, com una forma de música.

Llavors podria considerar perfectament la poesia com el vuitè poder transformador de Biodanza junt amb els altres ja sabuts: la dansa, la metedologia vivencial, la carícia, la música, el trànsit i la regressió, l’expansió de consciència i el grup.

Deixem-nos tocar, doncs, per aquella música subtil que provoca terratrèmols interns i ens deslliga el cor emmordassat pel silenci. Dansem la vida amb la música cadenciosa dels versos de la nostra existència!

¡Comparteix-ho!

Respondre

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *