Del logo al mite

Del logo al mite

Por el 28/01/2021 en Blog

Milers d’anys enrere, els filòsofs de la naturalesa s’obstinaven a eliminar els mites com la manera d’explicar el món, donant pas a la raó per a explicar la realitat. El pas del mite al logos, és un dels majors esdeveniments de la història de la humanitat.

En l’actualitat, estem en el caos de la pandèmia, foscor, desordre. El logos ja no explica res, es fa urgent tornar al mite. Els grecs parlaven de caos com a divinitat, l’origen de tot per a poder entendre la realitat. De tornada a la saviesa mítica, com a paradigma de l’ordre, d’un món en harmonia. Necessitem que tornin els herois mítics, perquè ens alliberin de les tenebres i la foscor creada com tantes altres vegades pels mortals i ens retornin l’harmonia universal.

Casualment o no, l’any 2021 és en el tarot dels déus grecs Quirón, el rei dels centaures, l’entrenador dels herois. La seva aparença meitat humana i meitat cavall ens recorda que els humans som el canal d’unió entre l’instint i la intel·ligència. El centaure bo com així ho denominaven, va ser ferit de mort de manera accidental per Hèrcules. La ferida mortal del centaure immortal simbolitza les ferides de l’ésser humà, som humans perquè hem viscut el dolor i només des d’aquí, podem acompanyar-nos i sanar-nos com a remeiers ancestrals. Com a eterns sofridors, els mortals podem solidaritzar-nos en el camí del dolor i transcendir al camp de l’espiritualitat per a transitar-lo.

En cadascun de nosaltres habita un heroi entrenat per Quirón. Una heroïna, amb les armes suficients per a ajudar a il·luminar les tenebres. De la nostra naturalesa humana i divina sorgeixen l’empatia, la solidaritat i la compassió per a vèncer al caos.

¡Comparteix-ho!

Respondre

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *