La poma ens retorna al paradís

La poma ens retorna al paradís

Por el 09/06/2016 en Blog

Fer llistes està de moda. Escriure en vertical enumerant coses em recorda el moment en què repassava en veu alta un cop i un altre la taula de multiplicar, un fet que per a mi es va convertir en una cosa mecànica i tediosa.

Ara llegeixo que una empresa francesca ha realitzat un estudi en el qual van demanar a tres mil persones que fessin una llista de coses de la vida quotidiana que els fan dibuixar un somriure, és a dir, que enumeressin petits plaers quotidians. M’imagino a aquella pobra gent escrivint de manera mecànica algunes coses que els resulten agradables i plaents mentre sospiren.

Número 1 de la llista: “Ficar-se al llit amb els llençols acabats de rentar”

Número 2: “Nedar en el mar”

Número 3: “L’olor del cafè acabat de fer”

Número 4: “Menjar un gelat”

Número 5: “Escoltar la pluja picant al vidre”

I així fins a cinquanta…

Potser la majoria de les persones de l’enquesta fa anys que no s’aturen per olorar el cafè o no s’adonen del so de les gotes de pluja, i així fins a cinquanta…

Busquem grans metes per aconseguir la felicitat: viure en una illa del Carib, que ens toqui la loteria, no haver de matinar mai més per anar a treballar… sense adonar-nos ens posem el paradís molt lluny; però el paradís està aquí i ara, en cadascun dels plaers quotidians.
Aquesta visió del plaer quotidià, del paradís, és el gran regal de Rolando Toro en la línia de la sexualitat.

Sí, la poma ens va allunyar del paradís, però només prenent uns instants per olorar-la, tornarem allí ràpidament.

 

¡Comparteix-ho!

Respondre

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *