Lliçó d’economia

Lliçó d’economia

Por el 29/04/2019 en Blog

És època de liquidar impostos, moment de fer balanç d’ingressos, despeses. Temps de valorar les pèrdues i els guanys. Per a tranquil·litzar al lector diré, que no utilitzaré aquest espai per a parlar-vos de la salut de les meves finances, la meva reflexió està centrada en l’economia del cor i  de com el nostre compte de resultats pot reflectir un saldo positiu: el de la salut.

Hi ha una eina que ens pot ajudar a estalviar ira, disminuir el cost de l’odi, limitar el consum de ràbia, al mateix temps que augmenta la tranquil·litat, amplia la calma i expandeix la pau interior. Estic parlant de “El Perdó”.

Potser estem connotats pel concepte de cristià de perdó, que implica pecat i culpa. La Bíblia ens compta en l’antic i nou testament, com a l’inici el perdó podia ser sol atorgat per Déu, després Crist realitza aquesta labor i l’estén als seus deixebles per a més tard ampliar la invitació a tota la comunitat cristiana.

Més enllà de la religió, l’acte de perdonar ha estat estudiat a nivell científic, Frederik Luskin de la universitat de Stanford, juntament amb altres experts en psicologia han desenvolupat el Stanford Forgiveness Project, un programa de recerca i ensenyament enfocat en el perdó interpersonal, desenvolupat amb persones que han viscut situacions de violència a Irlanda del Nord, Sierra Leona o en els atacs del 11S a Nova York. El programa se centra, en l’estudi dels beneficis a les persones que han sofert aquest tipus de situacions i no en els agressors.

Aquest i altres estudis demostren científicament els beneficis directes de l’acte de perdonar ( a mi mateixa i als altres):

  1. Redueix el nivell d’estrès: segons estudis del Hope Center, redueix el nivell de cortisol.
  2. Ajuda a la salut del cor: les persones que perdonen tenen el ritme cardíac més baix i redueixen la seva pressió arterial, segons un altre estudi publicat en 2008.
  3. Redueix el nivell de dolor, les persones amb dolors crònics tenen menys tendència a perdonar, cita un estudi de la universitat de Duke.
  4. Augmenta l’esperança de vida, segons alguns estudis l’aferrar-se al rancor disminueix la longevitat.

Us convido a revisar la vostra “cartera de valors” i avaluar els fons d’inversió en perdó. Sort amb els resultats!

 

¡Comparteix-ho!

Respondre

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *